Bli en stabil chef i en instabil värld

Varför känns det så förbaskat svårt att leda i ständig förändring och vad kan du göra i stället?


Med verktyg som kreativitet, kollektiv intelligens och kommunikation leder Ylva M Andersson kursen som riktar sig till alla med personalansvar.

Utbildningen bygger på Ylvas bok Leda i ständig förändring och innehåller föreläsningar, gruppdiskussioner och tid för egen reflektion.

Anmäl dig för bara 14 400 kr fram till den 20 juni (ord. pris 15 900 kr exkl. moms)

Kursen för dig som är chef och leder i ständig förändring

Det här är kursen för dig som vill driva förändring på riktigt, men som samtidigt är en smula vilse.
   Du saknar inte ambition eller vilja.  Tvärtom.  
Men du behöver effektiva verktyg som tar dig och dina medarbetare framåt.  
Och kanske vill du fylla på med ny energi.  
Helt enkelt: Du tycker att det är förbaskat svårt att leda i ständig förändring.  

Det här är kursen som ger dig konkreta verktyg för att hantera en värld i ständig rörelse. Utbildningen bygger på Ylvas välrenommerade bok Leda i ständig förändring som beskriver hur du med kreativitet, kollektiv intelligens och kommunikation skapar värde och affärsnytta i din organisation.

Vi möts virtuellt under fem veckor för gemensamma föreläsningar, workshops och tid för reflektion.  

Kursen pågår förmiddagar den 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt samt 25 okt.   

Kursen är till för dig som

 • är chef och söker nya verktyg och strategier i en turbulent arbetsvardag. 
 • leder andra och vill involvera ditt team mer.   
 • behöver stärka din kommunikation så att du får medarbetarna med dig.   
 • vill öka kreativitet och idégenerering i hela organisationen.   
 • önskar det där självförtroendet som krävs för att våga testa nya sätt att möta förändring.  

Efter kursen kommer du att vara mästare på att

1. Skapa en kreativ pulsåder i din organisation
Du får flera konkreta modeller och mindset för hur du sätter fart på idégenerering och kreativitet. Allt för att alla i din organisation ständigt ska stå redo att möta oväntade förändringar.    

2. Få medarbetarna med dig i förändringsarbete  
Den senaste forskningen om framgångsrika, kreativa team talar om vikten av psykologisk trygghet. Här får du veta vilka steg du behöver ta för att öka tilliten i din organisation och minska risken att möta motstånd.    

3. Bygga kollektiv intelligens i din organisation    
Vad är det som gör att vissa grupper presterar på topp och andra aldrig når några särskilt intressanta resultat? Här går vi till botten med motivation, drivkrafter och värderingar - några viktiga ingredienser i kollektiv intelligens.      

4. Kommunicera på ett tydligt och involverande sätt  
Kommunikation är chefens mest strategiska verktyg och det som driver all verksamhet framåt. Här djupdyker vi i effektiv kommunikation och hur du får genomslag med dina budskap.  

5. Ställa kraftfulla frågor och lyssna på riktigt  
Som chef är du ofta mer van vid att komma med svar och lösningar är vid att vara nyfiken och frågvis. Här lär du dig hur du ställer kraftfulla som öppnar för delaktighet och fantasi. Ett lika viktigt verktyg är förstås förmågan att lyssna. På riktigt.  

Olika moment för maximalt lärande

Vad tycker andra deltagare om kursen?

”Jag har lärt mig mycket både om mig själv och om hur jag ska leda mina medarbetare. Den största insikten är att jag behöver skapa tid och utrymme så att jag kan få med mig min organisation fullt ut i förändring.”

Fahimeh Farahmand
Vd, Tandfokus 

”Det känns som att jag kom in med en tom ryggsäck och att jag nu, efter fem veckor, har fyllt den med nya modeller. De kommer jag att använda för att bli den ledare jag önskar vara.”

Hector Mörnstrand
HR-chef, ROWE Group 

”Vi är mitt i en stor organisationsförändring så den här utbildningen var perfekt i tajming. Jag har fått med mig massor av bra arbetsverktyg som jag kan använda direkt. Kursen har också varit rolig med inspirerande samtal i gruppen. ”

Helena Svedlund Affärsområdeschef Hogia Transport 

Kursens innehåll

Utbildningen ger dig ny kunskap, verktyg, inspiration och stöd för att etablera ett nytt och modernt sätt att leda i ständig förändring.

 • Modul 1: Så navigerar du genom förändring 
 • Modul 2: Ditt eget ledarskap i förändring
 • Modul 3: Kreativitet är vår tids valuta för att möta utmaningar
 • Modul 4: Få med dig teamet i turbulens och osäkerhet
 • Modul 5: Kommunicera tydligt och involverande

Allt detta får du direkt när du anmäler dig

Totalt värde 1 500 kronor

 • "Leda i ständig förändring" 
  Ylvas uppmärksammade bok som har nominerats till Årets HR-bok, Årets marknadsföringsbok samt Årets projektledarbok. (Värde 349 kr)     
 • En egen reflektionsbok
  Det finns något magiskt med att använda pennan när vi får fatt i insikter och lärdomar. I kursen kombinerar digitala och analoga verktyg. (Värde 250 kr)   
 • ”Fånga publiken” 
  Ylvas onlinekurs om hur du blir en trygg talare genom att ha koll på tre saker:  förberedelser, formuleringar och framförande. (Värde 799 kr)    
 • ”8 steg som tar dig från osäkerhet till stabilitet”  
  Ylvas 18-sidiga guide till Operativsystemet, som är ett ramverk för att navigera genom osäkerhet och förändring.  

Vanliga frågor om kursen

En gång i veckan under fem veckor (onsdagar) träffas vi digitalt kl. 8:00-10:30. Utöver detta behöver du också avsätta 1-3 timmar i veckan för läsning i kursboken, reflektion och individuella uppgifter.

Självklart! Under kursen träffas vi digitalt via Zoom. Där har vi visst utrymme för diskussion i par och i grupp. Dessutom har du under kursens gång åtkomst till vår exklusiva LinkedIn-grupp där du fortsätta samtalen och diskussionerna med Ylva och andra kursdeltagare.

De digitala föreläsningarna är klockan 8:00–10:30 på följande onsdagar: 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt samt 25 okt. Alla moduler spelas in och finns att se på vår kursportal i efterhand. Här publiceras också de presentationer som Ylva använder i sina föreläsningar samt allt arbetsmaterial. Men det är förstås allra bäst om du har möjlighet att vara med vid alla live-tillfällen.

När du har köpt kursen har du alltid tillgång till den, det är bara att logga in på vår kursportal.

Du kan också bli en stabil ledare

Anmäl dig innan den 20 juni så betalar du bara 14 400 kr (ord. pris 15 900)

Ylva har gedigen erfarenhet av att leda transformationer i olika branscher och stötta organisationer att möta ett arbetsliv i ständig förändring.

Hon är utbildad journalist och har haft flera tunga chefsbefattningar på flera av de största mediehusen såsom TV4, Sveriges Radio och Sveriges Television.

Sedan 2016 driver Ylva bolaget MAY Strategies som utvecklar ledare och deras organisationer. Hon är professionell coach för företagstoppar, chefer och entreprenörer i olika branscher och har genom åren stöttat hundratals ledare att nå sin fulla potential. Ylva är i dag en efterfrågad föreläsare och utbildare.