NÄSTA KURSSTART: 28 februari 2024

Denna kurs är stängd för anmälan.

Bli en stabil chef i en instabil värld

5 veckors virtuell utbildning i modern förändringsledning

En skräddarsydd kurs för dig som är chef och längtar efter verktyg och strategier för att navigera smidigare genom utmaningar och leda ditt team till framgång.  

Kursen för dig som är chef och leder i ständig förändring

Det här är kursen för dig som vill driva förändring på riktigt, men som samtidigt är en smula vilse.
   Du saknar inte ambition eller vilja.  Tvärtom.  
Men du behöver effektiva verktyg som tar dig och dina medarbetare framåt.  
Och kanske vill du fylla på med ny energi.  
Helt enkelt: Du tycker att det är förbaskat svårt att leda i ständig förändring.  

Det här är kursen som ger dig konkreta verktyg för att hantera en värld i ständig rörelse. Utbildningen bygger på Ylvas välrenommerade bok Leda i ständig förändring som beskriver hur du med kreativitet, kollektiv intelligens och kommunikation skapar värde och affärsnytta i din organisation.

Vi möts virtuellt under fem veckor för gemensamma föreläsningar, workshops och tid för reflektion.  

Kursen pågår förmiddagar den 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt samt 25 okt.   

Kursen är till för dig som:

 • är chef och söker nya verktyg och strategier i en turbulent arbetsvardag. 
 • leder andra och vill involvera ditt team mer.   
 • behöver stärka din kommunikation så att du får medarbetarna med dig.   
 • vill öka kreativitet och idégenerering i hela organisationen.   
 • önskar det där självförtroendet som krävs för att våga testa nya sätt att möta förändring.  

Nu är rätt tid att investera i ditt ledarskap!

Oavsett om du har lett förändring varje dag de senaste åren eller om du är på väg in i ett förändringsarbete för första gången så är det här kursen för dig.

Att vara chef och leda förändring är otroligt krävande. I synnerhet som det numera är en självklar del av ledarskapet. Vilket å ena sidan är roligt och spännande, men också förbaskat svårt.

Den här utbildningen ger dig konkreta verktyg i hur du leder klokt, konstruktivt och framgångsrikt när allt känns rörigt och oförutsägbart.

Med rätt strategier blir du en stabil chef i en instabil värld.

Utbildningen bygger på Ylvas prisbelönta bok Leda i ständig förändring och vi möts virtuellt och live under fem veckor för gemensamma föreläsningar, workshops och tid för reflektion. 

”Jag har lärt mig mycket både om mig själv och om hur jag ska leda mina medarbetare. Den största insikten är att jag behöver skapa tid och utrymme så att jag kan få med mig min organisation fullt ut i förändring.”

Fahimeh Farahmand
Vd, Tandfokus 

Efter kursen kommer du att vara mästare på att

1. Skapa en kreativ pulsåder i din organisation
Du får flera konkreta modeller och mindset för hur du sätter fart på idégenerering och kreativitet. Allt för att alla i din organisation ständigt ska stå redo att möta oväntade förändringar.    

2. Få medarbetarna med dig i förändringsarbete  
Den senaste forskningen om framgångsrika, kreativa team talar om vikten av psykologisk trygghet. Här får du veta vilka steg du behöver ta för att öka tilliten i din organisation och minska risken att möta motstånd.    

3. Bygga kollektiv intelligens i din organisation    
Vad är det som gör att vissa grupper presterar på topp och andra aldrig når några särskilt intressanta resultat? Här går vi till botten med motivation, drivkrafter och värderingar - några viktiga ingredienser i kollektiv intelligens.      

4. Kommunicera på ett tydligt och involverande sätt  
Kommunikation är chefens mest strategiska verktyg och det som driver all verksamhet framåt. Här djupdyker vi i effektiv kommunikation och hur du får genomslag med dina budskap.  

5. Ställa kraftfulla frågor och lyssna på riktigt  
Som chef är du ofta mer van vid att komma med svar och lösningar är vid att vara nyfiken och frågvis. Här lär du dig hur du ställer kraftfulla som öppnar för delaktighet och fantasi. Ett lika viktigt verktyg är förstås förmågan att lyssna. På riktigt.  

En personlig hälsning från Ylva

Jag har också varit där. Tyckt att förändring är förbaskat svårt.

Under många år var jag chef i mediebranschen och ledde en mängd olika förändringsarbeten. Ofta var det kul, men också ensamt och trögt.    

Så jag vet precis hur det känns när du inte får medarbetarna med dig. När de suckar och pustar. När din egen motivation tryter och du är vilse och inte vet vilket steg du ska ta härnäst.    

För dig som känner så har jag byggt utbildningen Bli en stabil chef i en instabil värld.    

Visst är det förbaskat svårt att leda förändring, men inte omöjligt.    

Om du har bestämt dig för att bli en skickligare förändringsledare, då är den här kursen för dig.    

Under fem veckor lotsar jag dig i hur du steg för steg kan etablera ett tryggt och stabilt ledarskap. Och skapa förändring på riktigt.    

Välkommen!  

Ylva  

”Det känns som att jag kom in med en tom ryggsäck och att jag nu, efter fem veckor, har fyllt den med nya modeller. De kommer jag att använda för att bli den ledare jag önskar vara.”

Hector Mörnstrand
HR-chef, ROWE Group 

Du kan också bli en stabil ledare

Vi träffas digitalt vid fem tillfällen den 28/2, 6/3, 14/3, 20/3 och 27/3.
Anmälan stänger den 23/2. 

Allt detta får du direkt när du anmäler dig

Totalt värde 1 500 kronor

 • "Leda i ständig förändring" 
  Ylvas uppmärksammade bok som har nominerats till Årets HR-bok, Årets marknadsföringsbok samt Årets projektledarbok. (Värde 349 kr)     
 • En egen reflektionsbok
  Det finns något magiskt med att använda pennan när vi får fatt i insikter och lärdomar. I kursen kombinerar digitala och analoga verktyg. (Värde 250 kr)   
 • ”Fånga publiken” 
  Ylvas onlinekurs om hur du blir en trygg talare genom att ha koll på tre saker:  förberedelser, formuleringar och framförande. (Värde 799 kr)    
 • ”8 steg som tar dig från osäkerhet till stabilitet”  
  Ylvas 18-sidiga guide till Operativsystemet, som är ett ramverk för att navigera genom osäkerhet och förändring.  

Kursens innehåll

Utbildningen ger dig ny kunskap, verktyg, inspiration och stöd för att etablera ett nytt och modernt sätt att leda i ständig förändring.

 • Modul 1: Så navigerar du genom förändring 
 • Modul 2: Ditt eget ledarskap i förändring
 • Modul 3: Kreativitet är vår tids valuta för att möta utmaningar
 • Modul 4: Få med dig teamet i turbulens och osäkerhet
 • Modul 5: Kommunicera tydligt och involverande

”Vi är mitt i en stor organisationsförändring så den här utbildningen var perfekt i tajming. Jag har fått med mig massor av bra arbetsverktyg som jag kan använda direkt. Kursen har också varit rolig med inspirerande samtal i gruppen. ”

Helena Svedlund
Affärsområdeschef Hogia Transport 

Vanliga frågor om kursen

Vi träffas en gång i veckan vid fem tillfällen. Datum: 28/2, 6/3, 14/3, 20/3 och 27/3, alltid klockan 8:00 till 10:30. Utöver detta behöver du också avsätta lite tid varje vecka för läsning i kursboken, reflektion och individuella uppgifter.

Självklart! Under kursen träffas vi digitalt via Zoom. Där har vi visst utrymme för diskussion i par och i grupp. Dessutom har du under kursens gång åtkomst till vår exklusiva LinkedIn-grupp där du fortsätta samtalen och diskussionerna med Ylva och andra kursdeltagare.

Alla moduler spelas in och finns att se på vår kursportal i efterhand. Här publiceras också de presentationer som Ylva använder i sina föreläsningar samt allt arbetsmaterial. Men det är förstås allra bäst om du har möjlighet att vara med vid alla live-tillfällen.

När du har köpt kursen har du alltid tillgång till den, det är bara att logga in på vår kursportal.

Du kan också bli en stabil ledare

Vi träffas digitalt vid fem tillfällen den 28/2, 6/3, 14/3, 20/3 och 27/3.
Anmälan stänger den 23/2. 

Du kan också bli en stabil ledare

Få tillgång till allt för bara 15 900 kronor exkl. moms.

Ylva M Andersson

Ylva har gedigen erfarenhet av att leda transformationer i olika branscher och stötta organisationer att möta ett arbetsliv i ständig förändring.

Hon är utbildad journalist och har haft flera tunga chefsbefattningar på flera av de största mediehusen såsom TV4, Sveriges Radio och Sveriges Television.

Sedan 2016 driver Ylva bolaget MAY Strategies som utvecklar ledare och deras organisationer. Hon är professionell coach för företagstoppar, chefer och entreprenörer i olika branscher och har genom åren stöttat hundratals ledare att nå sin fulla potential. Ylva är i dag en efterfrågad föreläsare och utbildare.

2022 kom hennes uppmärksammade bok Leda i ständig förändring som nominerats till flera priser och också utsetts till Årets Projektledarbok 2023.